Bringing Stunning Views to the Inside of a Edwardian Property

The brief was quite simple – make the most of the view.  The cottage is nestled at the top of a hill in a well-known village and benefits from uninterrupted views of the surrounding Buckinghamshire countryside.

We have introduced a two storey side extension to accommodate a master suite to the upper floors, study and garage to the ground floor.  To the rear a single storey extension encapsulates the rear of the property.

The single storey extension features a 7 meter run of full-height folding-sliding doors to connect the main family living space to the landscape.  With tiered terracing introduced to overcome the sloping site, we could create a further space, on the lower ground floor which shares the same views and is to be used as workshop for the client’s new craft business.