Lower Farm, Long Crendon is a building that has seen many alterations and additions over the years. As a result the original Farmhouse was dominated by them, so much so that on approaching the property you where encouraged to drive past it and gain access via a side door and modern conservatory.

Internally the house lacked flow and a connection to its stunning surroundings. The design solution reinstates the front door and brings people into the heart of the home again; this balances the proportions of the original rooms before leading you into a modern light filled kitchen and family space, the new hub of the house.

The design also includes a separate annex built from SIPS to provide an energy efficient space to passive standards. This space will accommodate a home office, gym and living space for guests. The timber cladding and metal roof will reflect the surroundings barns to maintain an agricultural feel.

Work on the site will commence December 2019